Comença un nou curs!

September 17, 2014

El poble des Mercadal està situat al centre de l’illa en el punt on es creuen els principals camins que van de llevant a ponent i de tramuntana a migjorn, i al peu del Toro (358 m), la muntanya més alta de Menorca, que és on hi ha, dalt, el santuari de la Mare de Déu del Toro, patrona de l’illa, i centre espiritual dels menorquins.


Envoltat de finques rurals, el poble des Mercadal durant segles va tenir la seva principal font de recursos en l'agricultura i la ramaderia. 

Encara avui es manté un poblet blanc amb cases de construcció arquitectònica tradicional i carrers tranquils; se'n pot destacar el torrent i els seus ponts. Cal visitar l’església de Sant Martí, edifici renaixentista d’una sola nau amb volta de mig punt, i l’aljub, cisterna pública encara en ús i que va fer fer el governador anglès Richard Kane.

Es Mercadal destaca per la seva gastronomia. Es poden tastar els plats típics menorquins en els diferents restaurants del poble: oliaigo amb figues, albergínies plenes, carabassons plens, calamars plens...; i no hi queda gens enrere la rebosteria: hi trobam amargos, carquinyols i torró cremat, productes elaborats artesanament.

Al poble hi ha una petita indústria artesana i familiar de fabricació d’avarques, sandàlies típiques que antigament feia servir sobretot la gent del camp, la pagesia, i que avui en dia són de gran popularitat per la seva comoditat i el seu disseny.

Es Mercadal és, per tradició i per ubicació geogràfica, el centre de Menorca, un lloc ideal per a la celebració de fires i mercats. 

Please reload

Recent Posts
Please reload

Search By Tags
Please reload

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Follow Us